Boeken – DAMN, HONEY (2024)

Ga naar inhoud

Boeken

Nydia van Voorthuizen & Marie Lotte Hagen

De lange arm van DAMN, HONEY reikt verder dan alleen de podcast, sterker nog: het begon allemaal met een feministisch pamflet (dat is gewoon een dun boekie, niet per se een A4’tje dat je op een kerkdeur spijkert) en het jaar daarop ging boek twee naar de drukker.

Je kunt Marie Lotte en Nydia dus ook vinden in de boekhandel of bieb.

Boeken – DAMN, HONEY (3)

DAMN, HONEY

Een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt

Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt.

Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt.

Meer over het boek

Boeken – DAMN, HONEY (4)

Boeken – DAMN, HONEY (5)

NIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUWNIEUW

QUEER BABY

Alles wat je wilt weten over gender en seksualiteit als je jong bent!

Iedereen gaat er altijd maar van uit dat je cis en hetero bent dus het ontdekken van je eigen genderidentiteit en seksualiteit kan soms knap lastig voelen. Marie Lotte en Nydia, bekend van feministisch platform DAMN, HONEY zijn daar klaar mee en willen jou helpen om je eigen keuzes te maken en je daarbij niet te laten leiden door de verwachtingen van dE mAaTsChappIj.

Meer over Queer Baby

HOT!HOT!HOT!HOT!HOT!HOT!HOT!HOT!HOT!HOT!HOT!HOT!

DAMN HORNY

Hete verhalen zoals je ze nooit eerder las

Tot nu toe heeft de wondere wereld van de seksverhalen Marie Lotte en Nydia vaak teleurgesteld. Bakken cis- en heteronormativiteit, schoonheidsideaal galore, het gros wordt verteld vanuit de mannenblik, en breek hen de bek niet open over dat eeuwige geseksualiseer van lesbische vrouwen en het fetisjeren van dikke mensen, trans mensen of mensen met een beperking. Dit is ons hete tegengeluid.

Meer over Damn horny

Boeken – DAMN, HONEY (6)

Boeken – DAMN, HONEY (7)

YES, BABY

Alles wat je wilt weten als je jong bent, maar waar niet echt over gepraat wordt

‘Honderd jaar geleden dachten ze dat we nu vliegende auto’s zouden hebben. Enne, we kunnen al meer dan vijftig jaar naar de maan! Waarom kunnen we dan nog steeds niet normaal praten over ongesteld zijn?’

Speciaal voor middelbarescholieren schreven Marie Lotte en Nydia een nieuw pamflet, waarin ze diverse thema’s aanpakken waar vooral jongeren mee te maken krijgen én waarin ze uitleggen dat je nooit te jong bent om feminist te zijn. Meiden, lees dit! En jongens en docenten trouwens ook.

Meer over Yes, Baby

Heb je nou al een vriend?

50 reacties op sh*t waar je als vrxuw mee moet dealen

Marie Lotte en Nydia geven voor eens en altijd antwoord op 50 vragen en opmerkingen waar je als vrxuw van deze wereld mee moet dealen, zodat je nooit meer met een mond vol tanden stand. Om verder te kijken dan hun witte, abled cis**-vrouwenneuzen, interviewden ze mensen met een ander perspectief dan die van zichzelf.

Meer over het boek

Boeken – DAMN, HONEY (8)

Boeken – DAMN, HONEY (9)

Feministen dragen geen roze (en andere leugens)

Feministen hebben okselhaar, haten mannen en mogen geen lippenstift op, toch? Niet helemaal.

In Feministen dragen geen roze (en andere leugens) vertellen meer dan vijftig vrouwen – van Hollywoodactrices tot tieneractivisten – hun verhaal. Aangevuld met een aantal bijdragen van toonaangevende Nederlandse feministen is dit een inclusief boek dat de online beweging verbindt met academische denkers, en waarin alle soorten feminisme worden beschreven.

Voor iedereen die weet dat zij/hij/* een feminist is, maar nog enigszins geïntimideerd is door het woord.

Met Nederlandse bijdragen van Stella Bergsma, Sarah Izat, Milou Deelen, Rianne Swierstra, Meredith Greer en je DAMN, HONEYS.

In het essay wat Marie Lotte en Nydia voor dit boek schreven, ontleden ze wat er in de lessen seksuele voorlichting van nu allemaal misgaat en geven ze een idee van hoe zij het zouden aanpakken.

DAMN, HONEY is onderdeel van podcastnetwerk Dag & Nacht Media | Producer: Daniël van de Poppe | Jingles: Lucas de Gier | Foto’s: Bianca Toeps

Privacy | Uitgeverij Blossom Books | Website gemaakt en gesponsord door Liesbeth Smit

Page load link
Ga naar de bovenkant
Boeken – DAMN, HONEY (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5632

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.